VIERDE BIJEENKOMST VAN MB 170’S EN CHASSISWAGENS IN BELGIË

Vierde bijeenkomst van MB 170’s en chassiswagens in België

 

Op zaterdag 4 juni 2022 vond onze vierde jaarlijkse bijeenkomst plaats in Herverland, België – 25 km van Aken. De avond ervoor waren degenen die uit Duitsland en Nederland waren gekomen, bijeengekomen voor een gezellige bijeenkomst in de Duitstalige stad Eupen. De andere dag zijn we met z’n allen naar het Franstalige Aubel gereden (25 minuten), waar we vanaf 10 uur met alle andere deelnemers bijeenkwamen. Het was heerlijk om goede vrienden terug te zien of nieuwe kennissen te maken. Wat zou zo’n bijeenkomst zijn zonder onze oude rollende schatten? Onder andere een Mercedes 230 W 143 Cabrio B, bouwjaar 1938, van Marc Sabbe uit de Belgische kuststreek was een echte topper. Een andere pracht exemplaar was de 170V dieplader uit 1937 van de familie van Oorspronk uit Nederland. Zowel de Mercedes 170 als 220 stonden in een mooie rij en riepen herinneringen op aan de jaren veertig en vijftig.

 

Rond de middag aten we een heerlijk Belgisch 3-gangenmenu in de “Grill de la Clouse” in Aubel. De reacties hierop waren gewoon overweldigend.

 

Om ongeveer 3 uur ’s middags vertrokken we voor onze rondrit van 60 km. Eerst reden we naar de “Benedictijnenabdij Val-Dieu” en dan verder in de richting van de Maas. Daarna toerden we door het idyllische Voeren. Dit gebied wisselt voortdurend heen en weer tussen de Franse en de Vlaamse gemeenschap van België. Daarna reden we Nederland binnen en kronkelde we door het schilderachtige landschap, van “Klein Zwitserland”.

 

Een stralende zon bij ongeveer 23° bracht ons terug naar Aubel, waar we de dag rond 18 uur afsloten met een van de typische Belgische abdijbieren.

 

De feedback die we in de daaropvolgende dagen kregen, was hartverwarmend. Vooral de deelnemers uit het buurland Duitsland waren verbaasd dat het mogelijk is om tijdens een rondreis van één dag in het buitenland verschillende verrijkende culturen in je op te nemen.

 

“Soyez les bienvenus la prochaine fois” of „We geven je een warm welkom op de volgende afspraak in 2023″.

 

Heidrun & Heribert Ossemann

[email protected]

Tel: 0032496/516489

 

Foto’s: Frank Croes

error: Content is protected !!