RONDRIT VAN 19 JUNI 2022: HET WORDT EEN HETE ZOMER!

Toen onze toegewijde secretaris Luc en zijn vrouw Josette, bijgestaan door Daniel en Marina, deze rondrit van de eerste zomerdag organiseerden, wisten we nog niet dat, zoals het liedje zegt, “l’été sera chaud” (de zomer heet zou worden)! De hittegolf had zijn gezicht nog niet laten zien.

De dag begon zelfs met wat motregen toen we in Grimbergen aankwamen, bij de Mercedes dealer “Bogemans automotive” die ons ontving met een uitstekend ontbijt. Niet minder dan 45 auto’s en 92 personen konden genieten van het onthaal en de vriendelijkheid van deze gerenommeerde garage. Luc gaf ons dan een briefing over de activiteiten van de dag. En het was uiteindelijk bijna 11 uur toen de groep de garage verliet om de geplande route te volgen, die door het prachtige Pajottenland kronkelde. Grimbergen, Meise, Merchtem, Asse, Ternat, Roosdaal, Lombeek, Gooik en vele andere steden en dorpen onthulden hun mooie landschappen voor onze bewonderende ogen. De zon nam het over van de wolken, waardoor het mogelijk werd voor cabriorijders om met de haren in de wind te rijden. Terrassen en cafés boden de deelnemers de mogelijkheid om “bij te tanken” of een hapje te eten. Iedereen kon kiezen wat hij wilde. Rond 16.30 uur was er in Vlezenbeek een kleine onverwachte attractie: een team van “blauwe Playmobils” wilde de chauffeurs doen blazen in een vreemd apparaatje; gelukkig was iedereen redelijk gebleven en liep alles goed af. 30 km verder wachtte het avondeten ons op in een mooi restaurant in Opwijk: Het Notelaarshof. Het aperitief werd op het terras en onder de luifel geserveerd: het ideale moment om de dag, de route en de controle te bespreken en om met vrienden over alles en nog wat te babbelen; een vriendschappelijk en ontspannen sfeer hoort bij clubevenementen.

Daarna was het tijd om te gaan zitten en te genieten van een heerlijk en gevarieerd buffet. Ons lid Jef Franssens had zelfs de eer om de wijn te proeven in een 3-liter glas onder de deskundige (en misschien licht jaloerse!) blik van Vic Hollants. We mogen wel eens lachen, en deze proeverij had zijn effect bij de andere gasten. Aan elke tafel waren glimlachen te zien en ontspannen gesprekken te horen. Het was duidelijk te merken dat iedereen het een aangename dag vond. Om ongeveer 20.15 uur feliciteerde Daniel, in zijn hoedanigheid van commissaris voor evenementen, de organisatoren met hun uitstekende werk en overhandigde Luc het gekozen geschenk, onder groot applaus. Gefeliciteerd en nogmaals bedankt voor deze geslaagde dag.

Helaas was het al tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan. Nog een maand wachten en dan zouden we opnieuw kunnen genieten van een mooie uitstap, ditmaal op onze Nationale Feestdag.

error: Content is protected !!