PAYS DES COLLINES EN VLAAMSE ARDENNEN: EEN RONDRIT ZONDER GRENZEN!

Op zondag 15 mei hebben Myriam en Michel Dezeutter, bijgestaan door hun dochter Nathalie, ons een rit aangeboden in hun prachtige geboortestreek. Het was hun eerste organisatie … voor onze Club althans want zij zijn al jaren ervaren organisatoren! Deze ervaring bleek vanaf het allereerste moment toen we werden ontvangen in de Brasserie Quintine in Elzele voor het ontbijt. Op de parking zorgde Bruno, hun schoonzoon, voor de plaatsing van de auto’s om de ruimte optimaal te benutten en een mooi uitzicht te garanderen voor de foto’s.

Vlak voor de start gaf Michel ons een tweetalige briefing over het dagschema en de details waarop we tijdens de hele route moesten letten. Zo vertrok de groep, bestaande uit 56 auto’s en 119 personen, rond 10.30 uur om de 115 km van het roadbook af te leggen. De uitleg was zeer nauwkeurig en op de ouderwetse manier geschreven – Michel is een voormalig rally-coureur – en de route was gemakkelijk te volgen voor wie het systeem van de bolpijlen kent en een werkende snelheidsmeter heeft! Langs de prachtige kleine weggetjes van dit groene en beboste platteland konden we de mooie landschappen ontdekken en bewonderen. We zijn nooit een douane tegengekomen, hoewel we die dag de taalgrens 6 keer zijn overgestoken!

De streek is populair bij zowel voetgangers als fietsers en we hebben de wegen op een vriendelijke en eerbiedvolle manier met hen gedeeld. Zo reisden we langs de mythische wegen van de Ronde van Vlaanderen, zoals de Kanarieberg, de Taaienberg, de Paterberg, de Koppenberg en men kan zich gemakkelijk voorstellen hoe moeilijk het is om deze wegen op een fiets te beklimmen als onze paardenkrachten al brullen!

Een eerste stop was gepland bij de Moulin du Mouflu in Wodecq. Deze pittoreske plaats wordt beheerd door een liefhebber van oldtimers. Hier konden we onze dorst lessen en een goede hotdog eten op de verschillende terrassen die in de schaduw waren opgesteld: een zeer aangenaam moment van rust voor ons en onze auto’s in de schaduw van de grote bomen. Het tweede deel van het roadbook bracht ons, nog steeds langs groene wegen, naar de Grote Markt van Ronse die uitzonderlijk open was voor onze auto’s dankzij Michel’s goede relaties met de plaatselijke administratie. Terwijl de deelnemers van de terrasjes genoten, konden de voorbijgangers een quasi statische tentoonstelling bewonderen van onze 56 Mercedessen die met precisie waren opgesteld. Het is zeldzaam om op deze manier in een stad te worden aanvaard en dit moet worden benadrukt. Ongetwijfeld heeft hier de eco-terroristische geest die onze passie dwarsboomt nog niet toegeslagen en dat is goed!

Na deze zeer aangename en gewaardeerde stop was het tijd voor het laatste deel van de route richting Mont de l’Enclus-Kluisbergen waar het avondmaal was gepland. Het traject van ongeveer dertig kilometer was snel afgelegd, maar ik schrok toen ik een straatnaambordje las: Drogenbroodstraat, rue du Pain sec! Als dit het menu is!!!

Maar Michel en zijn talenten als kok en gastronoom kennende, was mijn twijfel van korte duur en terecht, want na een aperitief op het terras, paste het geserveerde menu werkelijk bij de dag. Iedereen genoot van de gerechten en de ontspannen en glimlachende sfeer was typisch voor de maaltijden van onze uitstappen. Na een korte toespraak om de deelnemers en de organisatoren te bedanken, overhandigden Daniel en ik Myriam en Michel hun cadeau: een Mercedes weekendreistas. Een nuttig geschenk dat ze ongetwijfeld zullen gebruiken wanneer ze met hun oldtimer op reis trekken!

Voldaan, gelukkig maar overweldigd door de vermoeidheid en de hitte, gingen de meeste deelnemers om ongeveer 20.30 uur terug naar huis. Het evenement was een groot succes, zowel wat het aantal deelnemers als wat de kwaliteit van het geboden programma betreft. Proficiat Myriam, Michel, Nathalie en Bruno en nogmaals hartelijk dank voor jullie betrokkenheid en jullie werk ten voordele van onze Clubleden…… en tot binnenkort!

 

error: Content is protected !!