DENISE VAN CAMP

Bij het begin van de zomervakantie ontmoet ik Denise Van Camp bij haar thuis in Kontich. Denise reed 12 jaar met Volvo, maar daarna stapte zij resoluut over naar Mercedes-Benz. Dat is sindsdien nooit meer veranderd : naast klassieke oldies, worden ook de hedendaagse Sterren door Denise dagdagelijks gebruikt, en geappreciëerd. Nog niet zo lang geleden maakte zij via vrienden vluchtig kennis met de nagelnieuwe AMG SL R232 road(STER) : vooral de bijzondere klasse die het speciale oranjerode interieur van dit toonzaalmodel daarbij uitstraalde, is haar toen erg bijgebleven.

 

In 2005 werden Denise en haar echtgenoot Staf lid van de BMBC. Hoe dat zo gekomen was ? Naast hun succesvol bedrijf in tractoren, landbouw en grondwerken had Denise reeds lang een passie voor het autorijden. Via Anita Bens (tevens lid van de BMBC) en haar zoon kregen beide regelmatig de vraag om de club te vervoegen. Maar daarvoor moet je ook een oldie hebben … na wat opzoekingswerk in kranten viel haar oog op een zilvergrijze R107 (350SL) uit ’71. Gezien zij niet zoveel van techniek afwist nam zij een garagist mee, om zich te verzekeren van een goede aanschaf : dat was deze R107 zeker en vast. Meer nog, voor Denise en Staf was de R107 meteen het begin van een uitgebreid clubleven, met hun deelname aan praktisch alle rondritten, en waarbij zij steevast haar passie kon beleven aan het stuur van hun Cabrio Ster.

 

De R107 kreeg destijds een volledig nazicht, en werd ook volledig herspoten. In 2005 tijdens een eerste rondrit met de bevriende R107 club, ging Denise heel erg plots door de remmen : gelukkig zonder enige schade of ongeval. Hun zoon bracht hen toen in extremis hun daily CLS, en ter plekke verwisselden ze voertuigen. Zodoende konden zij de rondrit verderzetten, terwijl hun zoon de R107 naar de garage bracht voor de nodige reparatie. Buiten dat ene incident is de R107 al 17 jaar lang volledig betrouwbaar gebleken, en heeft Denise er geen enkele panne meer mee gehad.

Pittig detail : hun R107 dateert van het eerste bouwjaar (1971), en is intussen 51 jaar oud. Bijgevolg mochten zij destijds ook een prijs van “oudste R107” ontvangen. Geen wonder dat deze in de vriendenkring de bijnaam “Prototype” kreeg …

 

In 2012 was het tijd om er een andere Cabrio Ster bij te nemen : een grijze R129 (300SL), die Denise en Staf door toedoen van een bevriend clublid op de kop tikten. En wat later kwam er ook nog een W126 bij. Vooral Staf appreciëerde de heel comfortabele zitpositie in deze gesloten limousine.

 

Enige tijd nadien werd de grijze R129 alsnog vervangen : Denise had op het internet een advertentie voor een erg mooie donkerblauwe R129 gezien. Ze belde de adverteerder, en kon meteen gaan kijken. Groot was haar verbazing toen ze ontdekte dat deze R129 (280SL) toebehoorde aan de welbekende zanger-presentator Brahim … Deze erg vriendelijke man bleek dit juweeltje niet risicoloos op de openbare weg in het Brusselse te kunnen blijven stationeren : hij zag zich met pijn in het hart verplicht, om deze te koop te stellen.

De eerste R129 werd overgenomen door een bevriend clublid. Hun erg mooie tweede R129 (280SL) met de welbekende nummerplaat SL129, is al die jaren al even betrouwbaar gebleken, en levert supercomfort in alle omstandigheden.

 

Over zichzelf geeft Denise graag toe dat ze “eigenlijk wel een zware voet heeft” … gelukkig bieden dergelijke Sterren fantastisch comfort en rijgenot, wat vooral belangrijk is op de langere, verdere, (en dikwijls snellere) ritten die zij frequent met vrienden uitvoerden. Dergelijke trips naar omliggende landen zoals laatste nog de Normandische kust, Italie, etc … zijn geen uitzondering.  En niet zonder enige trots geeft Denise snel mee dat zij goed op de hoogte is van de locaties van snelheidscamera’s, en alvast nog geen snelheidsboetes heeft gekregen …

 

Echtgenoot Staf durfde de passie van Denise al gekscherend wel eens “die oude rommel” noemen, maar hij genoot niettemin van hun deelnames aan de vele rondritten, en van de events binnen de club. Samen met de andere leden maakten beide steeds veel plezier. Dit recept leidde in de  afgelopen jaren tot duurzame vriendschappen, dewelke hen beide heel nauw aan het hart lagen. Dat Denise sinds het overlijden van Staf in november 2020, in deze vriendenkring haar passie van het autorijden met Mercedes Oldies Sterren kan blijven beleven, maakt haar erg gelukkig en dankbaar …

 

Intussen bouwt Denise een en ander af : na de recente verkoop van de W126 wil ze naast een hedendaagse Mercedes, enkel de klassieke R107 en R129 behouden : bij de verdere plannen om tevens wat kleiner te gaan wonen, hoort sowieso een afgesloten garagebox voor haar 3 sterren.

 

 

 

error: Content is protected !!