DE W111 ALS FILMSTER IN DE BLOCKBUSTER “THE HANGOVER”

De Mercedes W111 staat te boek als een staaltje van tijdloos design en dat bewijst hij ook tegenwoordig nog. Zelfs in de recente filmgeschiedenis wist hij nog een hoofdrol op te eisen naast een absolute ster als Bradley Cooper in de blockbuster The Hangover uit 2009.

The Hangover is een komische film over vier vrienden die naar Las Vegas trekken om de vrijgezellenavond te vieren van één van hen. De ochtend na een wilde feestnacht worden drie van de vier mannen wakker en komen ze tot de constatatie dat ze de bruidegom kwijt zijn. Aan de hand van hun herinneringen van de nacht voordien proberen ze hem terug te vinden en dat zijn, op zijn minst gezegd, doldwaze avonturen.

Maar niet alleen de Hollywoodsterren gingen lopen met de aandacht, de Mercedes waarmee ze op pad waren bleef ook in het geheugen van menig filmfan hangen. De W111 speelt een belangrijke rol en maakt dat The Hangover kan bekeken worden als een klassieke film volgens sommige fans.

Zoals bij alle films werden er verschillende auto’s gebruikt, en helaas ook vernield, maar er staat nog een perfect exemplaar in een museum in Las Vegas.

De film begint twee dagen voor de bruiloft van Doug en zijn twee vrienden Stu en Phil die hem komen halen om naar Las Vegas te trekken. Ze willen er nog een laatste keer de bloemetjes buiten zetten voor hun vriend in het huwelijksbootje stapt.

De schoonvader van Doug heeft een verrassing van formaat en laat de heerschappen met zijn klassieke Mercedes richting Las Vegas trekken. Meteen zegt hij een van de beroemdste zinnen uit de film: “If you’re going to go to Vegas, you have TO GO TO VEGAS!” De toekomstige bruid van Doug overtuigt hem ook nog om haar broer mee te nemen en de vier mannen stappen in de W111 en vertrekken naar “Sin City”.

De mooie beelden met de rijdende Mercedes op weg naar Las Vegas en zeker die wanneer ze aankomen op hun bestemming, doet het hart van elke liefhebber van het legendarische merk met de ster sneller slaan. De Mercedes die met de zonsondergang Las Vegas binnenrijdt is ook een knap staaltje cinema die doet denken aan de klassieke films.

Wat volgt is een knotsgek avontuur met de Mercedes dat ons leidt van een aanvaring met de Chinese maffia tot een ontmoeting met niemand minder dan Mike Tyson en zijn tijger. Zoals het een klassieke Hollywood-prent betaamt is er een happy end maar de Mercedes vergaat het minder goed.

Voor de film werden er vijf auto’s aangekocht door de productiemaatschappij. Drie daarvan waren mooie, dure cabrio versies 220SE en er werden ook twee coupé versies gekocht in minder goede staat, die omgebouwd werden tot cabrio’s. Het plan was uiteraard om de omgebouwde coupe versies te gebruiken voor de scènes waarin de Mercedes van de vrienden het hard te verduren krijgt maar er werd ook per vergissing een dure cabrio in de vernieling gereden.

De andere twee cabrio’s werden door de crew verkocht en eentje ervan staat in het Peterson Automotive Museum in Los Angeles. De tweede is verkocht op eBay voor vijfennegentigduizend dollar en wat er overblijft van de derde is te bezichtigen in het Hollywood Car Museum in Las Vegas.

error: Content is protected !!