DE 280SE 3,5L VAN DE FAMILIE VINOIS-DARDENNE

ZIJ RIJDEN MET EEN MERCEDES W111, EEN COUPÉ EN EEN CABRIOLET.

Toen ik nog jong was en nadien heel jonge autobestuurder, had mijn vader zich reeds een coupé W111 280SE gekocht, uitgerust met een 6-cylinder motor van 2,8 liter.

Hij liet me er soms mee rijden en dat was voor mij een buitenkans! Spijtig werd mijn vader ernstig ziek en verkocht hij de auto. Enkele jaren later, in 1995, ging het met zijn gezondheid heel wat beter en kocht hij zich weer een coupé W111 van 1970. Deze was uitgerust met een V8 motor van 3,5 liter. Mijn vader heeft mij zeer snel die auto laten ontdekken. De eerste indruk bij het zich neerzetten achter het stuur van zo’n rijtuig is enorm en onvergetelijk. Het voor de eerste keer aanraken van het gaspedaal heeft de mooie coupé doen trillen en daardoor de kracht van de V8 ten volle aangetoond! Na het overlijden van mijn vader, werd er onmiddellijk besloten deze auto in de familie te bewaren. Mijn moeder heeft steeds een blijvende band met deze auto gehad. Sindsdien, zelfs al zijn de gelegengheden te zeldzaam, doet het mij nog altijd evenveel plezier aan het stuur te zitten van deze zeldzame wagen, waarvan de paarden nog steeds hun werk doen. Mijn echtgenote apprecieert ook de ritjes met deze coupé. Zij werkt in de sector van de tekenfilm en we hebben soms aan tekenaars gevraagd dit prachtige voertuig te tekenen.

Ziehier de foto’s van tekeningen gemaakt door Jean-Luc Delvaux, die zelf ook een grote liefhebber is van oude voertuigen en door Félix Meynet.

Met dit voertuig rijden, dat heeft mij nooit onverschillig gelaten en… laat slechts weinigen onverschillig. De wagen goed onderhouden, dat vraagt een regelmatig nazicht. En gezien deze W111 bijna 51 jaar oud is, zijn er ook al veel renoveringen uitgevoerd.

Leve de volgende uitstap!

error: Content is protected !!