21 JULI 2022 DRIELANDENTOUR VAN JOKE EN DIRK SMITS

Grimbergen 6u in de ochtend. Even naar buiten kijken en ja het is nog droog de regen is, zoals voorspeld, voor het zuiden van het land…

7u30: De V8 van onze R129 springt aan zoals het een Mercedes past, na 5 min rijden we op de ring van Brussel het is nog niet druk. In Zaventem vallen de eerste regendruppels die even later overgaan in een fixe plensbui, even voorbij Leuven klaart het weer op; we hebben weer hoop…

8u45: Nog 6 km te gaan, een telefoontje van Dirk; ik kan nu niet opnemen want in de laatste kilometers hebben we de gps via de smartphone echt nodig, bovendien kan ik hier niet stoppen…

8u58: Wat een mooie locatie!!! Op de grote parking staan al heel wat auto’s, stuk voor stuk blinkende bolides, telkens de droom van een Mercedes-Benz Clublid en een aanzicht waarbij ieder van ons instant gelukkig wordt. Ik rij toch nog even verder tot op de brug over de slotgracht, zeer tot ongenoegen van de kasteeldame. Dirk ziet ons aankomen en kijkt meteen een stuk opgeluchter want wij hebben de Rallyplaten en de plastiek tassen mee… Vlug uitladen en dan samen met zoon Jochen Smits (hij heeft de 560 SEC van Raymond en Maria Wijnen onder zijn hoede) rijden we naar de parking die dan al voor meer 2/3 vol staat.

De slotgrachtbrug is ontruimd, de kasteeldame geeft mij een brede smiley, ze had alle begrip…

In het kasteel is het op de bovenverdieping verzamelen geblazen voor een uitgebreid vorstelijk buffet, aan de tafels alleen maar blije gezichten, allen in gesprek. Ondertussen komen twee heel vriendelijke meisjes iedereen tafel per tafel verleiden om ook een toast met spek en ei te nemen. Hongerig naar buiten gaan is hier schier onmogelijk.

10u15: Dirk geeft ons allen nog een korte uitleg over het verloop van de tourrit en het roadbook omdat er (kan het ooit anders?) toch nog last minute wegafsluitingen voor de nodige problemen kunnen/gaan zorgen.

10u30: Op weg. Wim Van Tenderloo heeft er opnieuw voor gezorgd dat de route via Tripy opgenomen is, zo had iedereen een duidelijk roadbook en de eigenaars van een Tripy: begeleiding gedurende de rit. Bedankt Wim en Ginette voor de tijd die Jullie daar voor ons allen instoppen.

Het drielandenpunt, ook wel Klein Zwitserland genoemd, is een prachtige locatie om een oldtimerrit te rijden en Dirk en Joke hebben prachtige wegen voor ons uitgezocht. Spijtig genoeg hebben de ruitenwissers bijna geen rust gekend gedurende 2/3 van de uitstap, er was zelfs een omleiding opgedoken die puur en alleen aan wateroverlast te wijten was. Toch hebben we genoten van de vele vergezichten. De stopplaatsen onderweg konden velen van ons verleiden om even te rusten bij een lekker drankje. Zo kom je, zoals vaak, tot de vaststelling dat je geen honderden of duizenden km hoeft te rijden om versteld te staan van de pracht van de natuur en dat in onze directe omgeving.

Terug aangekomen aan het kasteel Limbricht wachtte ons een welkomst aperitief met hapjes om daarna aan tafel vervolgd te worden door heerlijke Tapas waarna het buffet met het avondmaal iedereen in een feestelijke stemming bracht.

Tijdens het dessert volgde het dankwoord naar Joke en Dirk voor deze mooie midzomer tour die ons allen heel erg kon bekoren, waarna we zoals aan elke organisator het cadeau van de Club overhandigden, Dirk koos voor een JBL Charge 5 Bluetoothspeaker: veel plezier ermee Dirk!!!

 

Daniël Van Campenhout

error: Content is protected !!